Stone Faces of Naples

stone faces of Naples © 2020 42 x 29 cm bewerkte foto’s

Deze serie is gelijktijdig ontstaan met de Corona lockdown.

In 2017 was ik in het archeologisch museum in Napels en heb daar close-up foto’s genomen van gezichten van verweerde sculpturen. Ik werd getriggerd door de vergankelijkheid van deze verweerde gezichten.
Een van de thema’s in mijn werk is de mens en zijn onvermogen. Veel van mijn werk is gerelateerd aan de huid of als huid bedoeld. Ik zoek niet naar perfectie maar zoek de schoonheid in de imperfectie: aantrekken en afstoten…. Dit bracht mij tot het fysiek bewerken van de foto’s uit Napels.

In de serie ‘Stone Faces of Naples’ ben ik begonnen met een nieuwe werkwijze die voortvloeit uit mijn collages. Ik bedek de foto’s met nog een laag door middel van het krassen op de foto’s, het perforeren en het kleuren met huidskleuren.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.