De nieuwe aardappeleters

© 2011   4:55 min.    DV-pal   4:3   stereo   dubbelprojectie

In oktober 2011 was ik uitgenodigd om een maand lang te verblijven in de artist-in-residence van het Vincent van GoghHuis in de kosterswoning uit de tijd van Van Gogh in Zundert.

Ik heb mijn artist-in-residence afgesloten met de vertoning van mijn video over de hedendaagse ‘aardappeleters’. Een maand lang heb ik de Oost-europese gastarbeiders gefilmd. Dit onderwerp heb ik gekozen vanuit de gedachte: Wie zou Van Gogh vandaag de dag kiezen als model voor zijn aardappeleters? Mijn studie van de arbeiders, aan het werk op de kwekerijen en ondergebracht op de campings, heeft geleid tot een video en de fotowerken ‘vreemde handen’ en ‘de nieuwe aardappeleters’.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.